Kecskeméti Szatyor

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Csicseri krém, avagy humusz

E-mail Nyomtatás PDF

Hozzávalók:

  • 20 dkg csicseriborsó
  • 2 ek tahini (2 ek szezámmag megpirítva, mákdarálón átnyomba és olivaolajjal krémesítve)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 1 tk mustár
  • izlés szerint apróra vágott hagyma
  • 1 teáskanál só
  • csipetnyi bors és egyéb fűszerek
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál víz

 

Elkészítés:

Elkészítés előtt a csicseriborsót legalább egy éjszakára beáztatjuk. Áztatóvizet leöntjük.

Másnap annyi vízzel tesszük fel főni, hogy az épp ellepje a borsószemeket, felforrás után a főzővizet még kétszer leöntjük, harmadik vízben felforrás után legalább 30 percig főzzük.

Vagy az egész főzési hercehurcát megspórolva konzerv csicserit használunk.

Kész puha csicserihez a többi hozzávalót hozzáadjuk (kivéve apróra vágott hagyma) és összeturmixoljuk vagy robotgéppel krémesítjük.
Hagymát ízlés szerint csak ezután adunk hozzá, ez ad neki jó ropogós magyaros érzést.

 

Jelentkezz be ha hozzá akarsz szólni!

A Szatyor felületre belépve Ön elfogadja a Címlapon leírt használati feltételeket!




Következő szatyorosztás időpontja:
2018.09.28. 17:00 (péntek)